Auto-start Wireless System

 

Wanneer je machines in combinatie met een stofzuiger gebruikt, is het handig als de stofzuiger gelijk met de machine inschakelt. Daarmee voorkom je dat je vergeet om de stofzuiger in te schakelen en kun je altijd genieten van een stofvrije omgeving.

230 V stofzuigers zijn voorzien van een startautomatiek. Je sluit de machine op het stopcontact van de stofzuiger aan en de stofzuiger sluit je aan op het stroomnetwerk. Vervolgens stel je de stofzuiger in op automaat, waarmee je de startautomatiek inschakelt. Als je nu de machine inschakelt, start de stofzuiger automatisch en heb je altijd een stofvrije werking.

Bij accu machines en een accu stofzuiger is dit anders. Je hebt bij accu machines geen directe verbinding om de stofzuiger te laten starten wanneer je de machine inschakelt. Dit moet dan ook handmatig gebeuren.

Wat is AWS van Makita?

Met het Auto-start Wireless System, ofwel AWS heb je de mogelijkheid om dit wel te automatiseren middels een draadloze Bluetooth® verbinding. Je kunt de machine afstemmen op de stofzuiger en wanneer ze verbinding met elkaar hebben start de stofzuiger automatisch wanneer je de machine inschakelt. Zo vergeet je nooit om de stofzuiger in te schakelen en heb je altijd een stofvrije werking.

De AWS zender WUT01 [198900-7] voor in de machine.




 

De stofzuiger met AWS. Links zie je het Bluetooth® logo met daarnaast de knop om de stofzuiger draadloos met de machine te verbinden.





De AWS zender plaats je in de machine.

 

 

 

 

Hoe je de machine middels AWS draadloos verbindt met de stofzuiger.

Plaats de AWS zender in de machine. Plaats vervolgens de accu(s) in de machine. Het led licht rood op. Druk éénmaal op de Bluetooth® knop om deze te activeren. Het led knippert nu blauw.







Plaats de accu's in de stofzuiger en stel de stofzuiger in op automaat. Het led licht eerst rood op en knippert vervolgens blauw.

Houd nu bij de machine de knop ingedrukt totdat deze groen knippert. Doe hetzelfde bij de stofzuiger. Als de machine en de stofzuiger elkaar hebben gevonden gaat bij beide het blauw branden. Ze zijn nu draadloos verbonden.

Telkens wanneer je nu de machine inschakelt gaat de stofzuiger automatisch aan. Zo heb je altijd een stofvrije werking.

Je kunt 10 machines maximaal registreren op de stofzuiger. Als er meer machines worden geregistreerd komt de eerste registratie te vervallen. Wanneer een machine is geregistreerd op de stofzuiger en je de accu(s) van de machine vervangt of de AWS zender opnieuw plaatst, hoef je alleen maar de Bluetooth® knop van de machine 1 keer in te drukken. Dan is er weer een verbinding en start de stofzuiger automatisch wanneer je de machine inschakelt.

Delen: