De beste decoupeerzaag van 2016

Let op! Deze blog is verouderd. Check ons huidge aanbod decoupeerzagen

Een decoupeerzaag is een onmisbare en zeer veelzijdige tool in de gereedschapskist van elke echte klusser. Maar wat is nu de beste decoupeerzaag? Om duidelijkheid te bieden heeft de consumentenbond de beste decoupeerzaag van 2016 onafhankelijk gekozen. Uit de test komen een aantal opvallende decoupeerzagen positief en negatief in het nieuws. Sommige decoupeerzagen gingen stuk tijdens de tests, anderen waren uitmuntend en liepen geen krasje op. We nemen de belangrijkste punten met je door zodat je zelf kunt bepalen wat voor jou de beste decoupeerzaag van 2016 is.

Op deze punten zijn de decoupeerzagen getest

Zagen
Alle decoupeerzagen zijn getest op zagen door verschillende materialen, van zacht tot hard. De decoupeerzagen zijn getest op hun prestaties bij zagen door hard houd, zacht hout en zelfs metaal. Het testteam heeft door deze materialen gezaagd op alle mogelijke manieren en de prestaties vergeleken. De zaagbladen die gebruikt zijn ware voor alle decoupeerzagen het zelfde. Snel werken en een mooie zaagsnede leverden extra punten op.

Degelijkheid
Niets is zo zonde als een decoupeerzaag die al snel aan power verliest. Voor deze test is er een parcours van 600 meter gezaagd. Volgens het testteam moet een goede decoupeerzaag deze afstand aankunnen.

Gebruiksgemak
Gebruiksgemak kan bij een powertool als een decoupeerzaag veel inhouden. De decoupeerzagen zijn getest op lawaai en trilling, gewicht, zaagruimte, bijgeleverde koffer of niet en de snoerlengte. Geen cruciale onderdelen, maar wel erg prettig bij een decoupeermachine.

Energieverbruik
Deze score weegt het minst zwaar in de test. Echter kan voor sommigen het energieverbruik wel meewegen bij het kiezen van een decoupeerzaag op accu. Dan kun je net iets langer doorklussen.

De complete decoupeerzagen testuitslag 2016

Makita is de nummer 1 en 2 uit de beste decoupeerzaag test 2016

Met grote trots mogen we mededelen dat de Makita 4350 FCTJ en 4351 FCTJ als nummer 1 en 2 uit de decoupeerzaag test zijn gekomen. Met een testoordeel van 8,1 en een gunstige prijs zijn ze helemaal bovenaan in de consumentenbond decoupeerzagen test geëindigd. De jury zei het volgende over de twee Makita decoupeerzagen: ‘Beide zagen zijn volgens de jury de besten uit de test. De twee Makita decoupeerzagen verschillen nauwelijks. Het gaat om je persoonlijke voorkeur voor een beugelzaag of rechte zaag met kop.’

Makita 4350 FCTJ Decoupeerzaag

Makita 4351 FCTJ Decoupeerzaag

Delen: