Regel het toerental voor een perfecte kitnaad

Makita DCG180RTEX

Bij het afwerken van een woning is de kitspuit onmisbaar. De belangrijkste eigenschap van een goede kitspuit is de toerenregeling. Achter op de kitspuit van Makita zit de toerenregeling zodat het toerental altijd constant blijft. Stem deze af op de snelheid waarmee je beweegt, de hoeveelheid kit of lijm die je wilt gebruiken en de viscositeit van de kit of lijm. Met de schakelaar kun je tijdens het gebruik de toeren regelen voor een mooie aanzet en goede finish.

Het verschil tussen 14,4 V en 18 V

De 14,4 V en de 18 V uitvoering zijn volledig vergelijkbaar qua bewerking. Ze zijn voorzien van een kitpatroonhouder voor de meest voorkomende patronen plus een patroon om worsten te plaatsen. Dit patroon is ook geschikt om kit of lijm uit een emmer op te zuigen. Er wordt weleens beweerd dat de 18 V kitspuit sterker is. Dit is echter een fabeltje. De 18 V accu past wel op een ruimer aanbod andere machines dan de 14,4 V versie. De 18 V uitvoering is zowel met als zonder accu's en lader verkrijgbaar: DCG180RTEX, DCG180RTX en DCG180ZXK.

De handige antidruppelfunctie voorkomt het druipen van kit wanneer de machine uitgeschakeld wordt. Bij het loslaten van de schakelaar haalt de motor de druk van de koker af, volledig automatisch. Zo heb je geen onnodige rotzooi in de net afgewerkte ruimte.

Delen: