DX Staalkabel 7x7 AISI 316 3/5mm PVC rol 100 mtr

Snel op voorraad
€ 124,13 € 150,20
Herinner wanneer prijs daalt
Staalkabel
DX Staalkabel DIN 3055 7x7 RVS AISI 316 PVC ommanteld is niet geschikt voor hijsdoeleinden. Deze relatief stugge staalkabel heeft een lage rek. Deze staalkabel is uitermate goed bestand tegen corrosie door het RVS materiaal en de PVC ommanteling. In combinatie met DX RVS AISI 316 kousen, staaldraadklemmen en spanschroeven wordt deze kabel ingezet bij:

Recreatiegebieden
Particulier gebruik
Voedselindustrie
Scheepsvaart en Watersport.

Technische info
DX Staalkabel 7x7, RVS AISI 316 PVC ommanteld bestaat uit 6 RVS strengen van 7 staaldraden die kruisslag rechts om 1 RVS streng van 7 staaldraden zijn geslagen. De kabel is relatief stug en heeft een lage rek en is ommanteld met PVC. Roestvaststaal (RVS), in de volksmond ook wel roestvrijstaal genoemd, is volgens de Amerikaanse norm conform AISI 316. Het heeft een hoge corrosieweerstand, is onderhoudsvriendelijk en is niet-magnetisch. Zoals gezegd kan dit materiaal zeer goed tegen roestvorming. In combinatie met de PVC ommanteling is deze kabel zeer goed toe te passen in ruimtes waar hygiëne voorop staat, zoals keukens, koel/vriesruimtes etc. Door de PVC ommanteling krijgt vuil geen kans om aan de kabel te blijven zitten. Bijkomend voordeel is dat de staalkabel ook geen schade toebrengt aan de omgeving waar het toegepast wordt. Deze staalkabel wordt geleverd op haspels van 100 meter en 50 meter.

Toepassingsadvies
Veiligheid staat voorop bij het toepassen van staalkabels. De plaats en de wijze waarop de staalkabel wordt ingezet zijn belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Voor een veilige toepassing (Safe Working Load) dient de maximale Minimum Breaking Load (MBL) vermenigvuldigd te worden met een veiligheidsfactor 5. Voor meer informatie over de MBL en SWL zie aanvullende informatie en de MBL bij iedere staalkabeldikte. Deze staalkabel is niet geschikt voor hijsdoeleinden
Alternatief
Naast de staalkabelconstructie 7x7 hebben wij ook staalkabels 6x7 + 1 touwkern verzinkt met PVC ommanteling. Deze staalkabel is wat soepeler in gebruik dan een 7x7 staalkabel is daardoor goed toepasbaar voor het bij elkaar binden van bijvoorbeeld terrasmeubilair etc.

materiaal: RVS AISI 316

finish: PVC ommanteld

slagwijze: kruisslag rechts

advies: niet geschikt voor hijsdoeleinden

normering: DIN EN 12385-4

gebruiksfactor: 5

lengte per haspel: 100 m

materiaaldikte Ø: 3.0 - 5.0 mm

MBL: 518 kg

materiaal: RVS AISI 316

finish: PVC ommanteld

slagwijze: kruisslag rechts

advies: niet geschikt voor hijsdoeleinden

normering: DIN EN 12385-4

gebruiksfactor: 5

Extra informatie
EAN barcode8716336642068